Имах, но не съм ходила до НОИ, понеже осигуровките ми за април не са декларирани, а те нали ги изчакват и утре ще ходя да се отписвам от Бюрото по труда и се чудя, преди това мога ли да отида до НОИ да ми изплатят обезщетение за тези 20 дни и какви документи трябва да нося?
Ами нали от НОИ изплащат обезщетение за безработица, но при положение, че съм почнала вече работа за 20 дена ще ми изплатят ли?
Аз имам следният въпрос от 6.04 до 27.04 бях безработна, регистрирана в бюрото по труда... На 27.04 започнах нова работа, сега за тези 20 дни в които съм била без работа мога ли да си поискам от НОИ обезщетение и какъв е реда?
Здравейте,  имам стаж година и три месеца. Ако сега изляза в болничен, при положение, че болничния се изчислява за година и половина три месеца на минималната ли ще ми се смята или изобщо няма да влязат в изчислението на размера на болничния?
Здравейте, искам да попитам по кой член от КТ трябва да съм освободена за да взимам от НОИ 90% за безработица?
При нас не минават като коректив, а за тази цел начисляваме таксите за съответния месец за който се отнасят, а събирането се извършва съответно до 10-то числона следващия :). Дано съм обяснила точно и дано да съм била полезна


Здравей, понеже не ми стана много ясно на 31.12 с каква статия начисли таксите които трябва да събереш през м.януари?
Здравейте назначена съм по чл.68 по заместване на 4 часа на една длъжност, на втора длъжност съм назначена по чл.110 за неопределено време пак на 4 часа, искам да напусна като не си работя предизвестието понеже е 3 месеца, мога ли да напусна по чл.327 ал.1 т.7 и на двете длъжности, за чл.68 знам,че мога но за чл.110?
Здравейте към 31.12 начислих таксите със следната операция 4961/7051, но чета,че на 1.01. трябва да взема 4887/4961 и така по 7051 не се виждат начислените такси и ми стои една голяма сума, моля споделете вие какви записвания сте направили?
Ако Д1 И Д6 ми са отхвърлени поради неравенство, по коя се водя? И коя трябва да коригирам?
Здравейте,  трябва да подам още една допълваща Д6 за данъказа ЗАДДФЛ за декември, но понеже срока е бил до 25 януари, сега мога ли да я подам по електронен път или трябва само на място? И ще имам ли глоба?
Здравейте, през януари получихме болничен който започва от 23 декември, след като сме дали заплатите вече, коригирахме декларациите, и начетохме лицето, сега със януарските заплати смених процента за трудова злополука и в рекапитулацията ми излиза в ДОО новият процент и старият с "-" сумата на лицето в болнични, правилно ли е това?
Здравейте, казаха ни да преведем на Общината депозитите с изтекъл срок, но нали са в извънбюджетната сметка ни казаха да ги преведем в бюджетната и от там по сметката на Общината и сега осчетоводяването ме затруднява, имали ли сте такъв казус?
А аз искам да попитам ДМС-то включва ли се в сумата за изчисляване на СБКО?
А по кой член да искам да ме освободят?
Здравейте назначена съм с трудов договор на основание чл.111 във връзка чл.70 ал.1 в полза на работодателя със срок на изпитване 6 месеца. Тези 6 месеца не са минали и искам да напускам и в договора ми пише "срокът за предизвестие при прекратяване на трудовия договор, при безсрочен трудов договор и за двете страни е 15 календарни дни". Въпросът ми е след като съм в изпитателен срок срочен ли ми се води , за да знам колко дни преди датата на напускането да си подам молбата 15 или 30?
Здравейте имам следният казус, увеличават заплатата на един служител със задна дата от 01.09.2014 сега какво следва да направя и двете декларации ли коригирам, моля помогнете... :blush:
Моля колегите които са запознати да споделят по кой параграф, по 52-05 ли? Осчетоводяването как ще е?
Здравейте отдаваме помещение за наем, и по принцип октомври тренират, но сега са идвали няколко дена и септември без да знаем, и са ни платили по банков път наем за септември, без фактура без нищо... И сега идва проблемът, понеже аз не съм начислила вземане а съм предала оборотна, сега тая фактура с каква дата да им я пусна, като даже не са дошли да си я вземат и не мога да се свържа с тях???